in , ,

Αρτέμιδα: Πώς παρέσυραν και σκότωσαν τους έξι Τούρκους – Τα κινητά δείχνουν τους δολοφόνους

Ένα θρίλερ που συνοδεύεται από έντονο μυστήριο σκεπάζει την υπόθεση της δολοφονίας των έξι ανδρών στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Ερωτήματα και στοιχεία που δεν δένουν μεταξύ τους έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην ΕΛΑΣ για το πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό, όπου έξι άνθρωποι δολοφονούνται μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Μέχρι τα ξημερώματα οι αξιωματικοί της ασφάλειας προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τη σκηνή του εγκλήματος και όσο προχωρούσε η έρευνα τόσο περισσότερα ερωτήματα τους δημιουργούνταν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκαν όπλα στο αυτοκίνητο ενώ το γεγονός ότι ήταν έξι άνδρες μέσα σε ένα όχημα μπορεί να τους οδηγήσει μόνο στο συμπέρασμα ότι η μετακίνηση τους ήταν αιφνιδιαστική και γνώριζαν ότι θα μετακινηθούν σε κάποια κοντινή απόσταση.

Επίσης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έλεγαν στο CNN Greece «πως είναι δυνατό να πηγαίνουν σε ραντεβού το οποίο μάλιστα έφτασε μέχρι και τη στυγνή δολοφονία χωρίς κανένας τους να έχει πάνω του όπλο. Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Οι πλάστες γερμανικές πινακίδες ήταν κολλημένες πάνω στο παλιό αυτοκίνητο των θυμάτων ενώ εξετάζεται με προσοχή μία μαρτυρία που αναφέρει ότι λίγο νωρίτερα είχαν δει μία μηχανή και ένα μαύρο αυτοκίνητοι ίδιου τύπου με των θυμάτων να βρίσκεται στην περιοχή, επίσης με γερμανικές πινακίδες.

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία ήταν δύο ή τρία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κάλυκες μόνο των 9 χιλιοστών, που σημάνει ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν τουλάχιστον δύο.

Τα θύματα ήταν τα τέσσερα μέσα στο αυτοκίνητο που σημαίνει ότι δέχθηκαν ακαριαία τη δολοφονική επίθεση, ενώ τα δύο έξω από το όχημα, με πιθανότερο σενάριο ο ένας να ήταν ο οδηγός ο οποίος προσπάθησε να φύγει και ο δεύτερος να βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και επίσης μνα προσπάθησε να κατέβει από το ΙΧ.

Πάντως εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο, με μικρότερες όμως πιθανότητες, κάποιος από τους νεκρούς που βρέθηκαν έξω από το ΙΧ να μην ήταν από την ομάδα των θυμάτων. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επαναλαμβάνουν ότι αυτό το σενάριο συγκεντρώνει σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες.

Σε ερευνητικό επίπεδο το βασικό για τους αστυνομικούς αυτή τη στιγμή είναι να τους απαντήσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων αν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας τα πραγματικά στοιχεία των νεκρών, οι οποίοι όλα δείχνουν ότι είναι Τούρκοι με γαλλικές ταυτότητες, ενώ ένας από αυτούς είχε πάνω του και τουρκική ταυτότητα.

Πάντως με τα στοιχεία που αναγράφονται στις ταυτότητες δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πλαστά στοιχεία.

Το βασικό επίσης στοιχείο από το οποίο θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι ερευνητικά είναι τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς αυτά βρέθηκαν πάνω τους και έχει ζητηθεί να ξεκινήσει η εξερεύνηση από τις τελευταίες κλήσεις ποιεί είχαν κάνει ή που είχαν δεχθεί.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο σαρώνει τη γύρω περιοχή ψάχνοντας σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας οίκημα στο οποίο μπορεί να διέμεναν οι νεκροί. Τα σενάρια πάντως που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμής, είναι να πρόκειται για ναρκωτικά ή για λαθροδιακίνηση χωρίς όμως ακόμα κανείς να μπορεί να δώσει ασφαλείς πιθανότητες στο ένα ή στο άλλο σενάριο.

Λιβύη: 2800 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Χιλιάδες αγνοούμενοι

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 11,4% οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες 31 εβδομάδες του έτους