in

Είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν άρρωστος ή έτσι θέλει να πιστεύουμε;

Εδώ και δύο χρόνια κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο. Ισχύουν ή είναι όλα κάποιου είδους θέατρο;

Οπόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα. Εκτός και αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι βαριά άρρωστος. Ισχύουν ή είναι όλα θέατρο;

Η εικόνα του Τσάρου, την ημέρα που διέταξε το ‘σφράγισμα’ των δρόμων έξω από τις χαλυβουργίες Azovstal, όπου έχουν καταφύγει πολλοί Ουκρανοί, ενέτεινε τη φημολογία που υπήρχε ήδη και αφορά την υγεία του. Για την ακρίβεια, είχε προκύψει προ διετίας, όταν πληροφοριοδότες είχαν αποκαλύψει πως έχει Πάρκινσον και καρκίνο στo αίμα ή/και το θυρεοειδή. Δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς συνέχισε να εμφανίζεται παντού και να κάνει ό,τι πάντα.

Η τωρινή φημολογία ξεκίνησε από κανάλι του Telegram που υποστήριζε πως έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα, το General SVR ανέφερε πως ο Πούτιν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση για καρκίνο -το βράδυ της 17ης Μαΐου- και τώρα είναι στη φάση ανάρρωσης.

Η πληροφορία αυτή δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά το παραπάνω βίντεο, με την κυβέρνηση να διαρρέει βίντεο με συναντήσεις και μηνύματα που απηύθυνε στο λαό, πριν εξεταστούν από ειδικούς και κριθούν ως μαγνητοσκοπημένα.

Οι επικριτές σημείωσαν ότι η κίνηση που έκανε στο πόδι, μπορεί να είναι μια προσπάθεια για να καλύψει τις ακούσιες συσπάσεις που προκαλεί η νόσος. Πρόσθεσαν ότι πάει καιρός που εμφανίζει σημάδια προβλήματος υγείας, με όσους είναι κοντά του να έχουν επισημάνει ότι αδυνατεί να συγκεντρωθεί για μεγάλες χρονικές περιόδους -χωρίς να κάνει διαλείμματα. Ένας εκπρόσωπος της βρετανικής MI6 στη Ρωσία ενημέρωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει πάντα δίπλα του γιατρούς.

Ακολούθως, σε άρθρο με τίτλο “Είναι άρρωστος ο Πούτιν ή εμείς πρέπει να πιστεύουμε ότι είναι;” το περιοδικό New Lines επικαλέστηκε μαρτυρία (και ηχητικό ντοκουμέντο) Ρώσου ολιγάρχη που έλεγε πως “ο Πούτιν είναι πολύ άρρωστος με καρκίνο στο αίμα”.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, στο έγγραφο που έστειλαν τα αρχηγεία της FSB (πρώην KGB) στις 13 Μαρτίου, προς όλους τους περιφερειακούς διευθυντές, τονιζόταν ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τις φήμες για την κατάσταση υγείας του προέδρου. Γινόταν σαφές και ότι έπρεπε να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διαλύσουν τις φήμες. Το αποτέλεσμα όμως, ήταν το αντίθετο: όπως είπε ο πληροφοριοδότης “πολλοί αξιωματικοί άρχισαν να πιστεύουν πως κάτι τρέχει”.

Η χρονική στιγμή που εστάλη το έγγραφο κρίθηκε ως περίεργη.

Δεν είχε συμπληρωθεί μήνας από τη μέρα που το αξιόπιστο ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας, Proyekt δημοσίευσε πως ο Πούτιν ταξιδεύει συχνά εκτός Ρωσίας, παρέα με εξειδικευμένους γιατρούς (νευροχειρουργό, ορθοπεδικό τραυματολόγο, χειρουργό θυρεοειδούς -με ειδίκευση στους καρκίνους και δυο ωτορινολαρυγγολόγους).

Αναφέρθηκε και ότι ακολουθεί ομοιοπαθητικές προσεγγίσεις και μη επιστημονικές θεραπείες του λαού. Όπως; Γεμίζει μπανιέρα με αίμα από κέρατα ελαφιού, που θεωρείται ότι βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και την επιδερμίδα.

Ακολούθησε μαρτυρία του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο οποίος αποκάλυψε σε podcast πως τη διετία (2015-2017) που ήταν σε επαφή με τον Τσάρο (για τις ανάγκες σειράς συνεντεύξεων), έμαθε από τον ίδιο πως “υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει”. Κάτι που αγνοούσε ο πλανήτης. Πράγμα που δεν σοκάρει κανέναν, καθώς είναι γνωστό πως ο Πούτιν έκανε ζωή την τέχνη της εξαπάτησης.

Την Κυριακή 29/5 προέκυψε νέα μαρτυρία -την οποίο δημοσίευσε η Mirror. Ανήκε σε πράκτορα της FSB και ανέφερε ότι οι γιατροί έχουν ειδοποιήσει τον 70χρονο πως έχει από δύο έως 3 χρόνια ζωής “εξαιτίας ταχέως εξελισσόμενου καρκίνου”, ενώ χάνει και την όραση του. “Αρνείται να φορέσει γυαλιά, γιατί φοβάται πως θα είναι σαν να παραδέχεται κάποια μορφή αδυναμίας”. Επιπροσθέτως, “έχει συχνά ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης μανίας, εις βάρος των υφισταμένων του”.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Πούτιν δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντα του, τον αντικαθιστά ο σύντροφος του στην KGB και επί χρόνια διευθυντής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ. “Είναι ένας από τους πιο ακραιφνείς ιδεολόγους του καθεστώτος” έχει επισημάνει το New Lines.

Written by spiros Souliotis

Καπετάνιος 6,5 ετών: Ο μικρός Σήφης δένει το σκάφος

Ο Καμμένος προβλέπει ότι η βενζίνη θα φτάσει τα 5 ευρώ