in , ,

Η μονοκατοικία του Παπακαλιάτη στο Ψυχικό είναι γεμάτη φως

Ο προσωπικός χώρος του Xριστόφορου Παπακαλιάτη, είναι ταυτόσημος της προσωπικότητάς του. Ζεστός, minimal, φιλόξενος, γεμάτος φως. Μία νεοκλασσική ανακαινισμένη μονοκατοικία του Ψυχικού, έγινε το κέντρο του κόσμου του, εκεί που περνά τα βράδια του μετουσιώνοντας τις λέξεις και τα συναισθήματα του, σε ρεαλιστικές εικόνες που συνθέτουν τις επιτυχημένες τηλεοπτικές του σειρές και τις ταινίες του.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψεις τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, γιατί μιλά μέσα από τα έργα του. Τις τηλεοπτικές σειρές που έγραψαν ιστορία, τις ταινίες που έπιασαν κορυφή στο ελληνικό box office και έγιναν αντικείμενο θαυμασμού στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Κρυμμένα επιμελώς ή άλλοτε φανερά υπάρχουν μέσα στις δημιουργίες του, κομμάτια της ψυχής του και οι σκέψεις του. Στο σπίτι αυτό που μένει στο Ψυχικό έχουν γραφτεί τα σενάρια για τις περισσότερες σειρές του και για τις ταινίες του. Ακόμη και ο Maestro, που σηματοδοτεί την μεγάλη του τηλεοπτική επιστροφή αυτή τη σεζόν στο Mega, το κανάλι που άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του.

Ένα στιγμιότυπο από το γραφείο του στο σπίτι μας έχει δώσει ο Χριστόφορος με ανάρτησή του, με φόντο την εντυπωσιακή υποφωτιζόμενη βιβλιοθήκη του με τα βιβλία και τα cd του να είναι τοποθετημένα με τάξη.

Το σπίτι έχει έντονα στοιχεία από ξύλο και το πιο εντυπωσιακό σημείο του σαλονιού είναι το μοντέρνο τζάκι, όπου περνά αρκετά από τα χειμωνιάτικα βράδια του καθισμένος στην μπερζέρα του. Το μεγάλου μεγέθους ρολόι στον τοίχο και ο μοντέρνος πίνακας στο πλάι, συπληρώνουν την διακόσμηση.

Στοιχείο βασικό και λόγω αρχιτεκτονικής κατασκευής, οι μεγάλες μπαλκονόπορτες για να μπαίνει το φως από νωρίς το πρωί και τα ξύλινα πλατιά στόρια.

O ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης αγαπά τα παλιά αντικείμενα τα οποία έχουν μία μεταμοντέρνα διαχρονική αισθητική και το πικ απ του είναι ένα από αυτά.

Το σπίτι διαθέτει μία μοντέρνα λευκή κουζίνα με μοντέρνες γραμμές και τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια καθώς και αποθηκευτικό χώρο. Κατάλληλο, βολικό και κομψό για ένα εργένη όπως εκείνος. Τα καλοκαίρια του ωστόσο είναι αφιεωρωμένα στους Παξούς, εκεί που μένει η μητέρα του, στο σπίτι με τον γραφικό κήπο με τα λουλούδια, όπου είναι και το ησυχαστήριο της αγαπημένης του γιαγιάς, για να διαβάζει τα βιβλία της.

Για διάστημα δύο χρόνων, ο Χριστόφορος είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια για την προώθηση των κινηματογραφικών του ταινιών και το σπίτι που είχε επιλέξει στο West Hollywood ήταν αντίστοιχης αισθητικής. Μικρότερο αλλά εξίσου cozy. Yπέροχο ως κινηματογραφικό σετ.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Δίκη για Μάτι: Διακοπή για τις 18 Νοεμβρίου – Αντίδραση συγγενών στην παρουσία χειριστών ελικοπτέρων

Σοκ! Νοθευμένα καύσιμα και σε «εταιρικό» πρατήριο