in , , , , , , , ,

«Μισώ τη Μέγκαν» – Οι μισογυνιστικές φαντασιώσεις δεν είναι καινούργιες

Στη στήλη του στην εφημερίδα The Sun, ο Τζέρεμι Κλάρκσον δήλωσε πως «μισεί» την Αμερικανίδα σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και μένει ξάγρυπνος τα βράδια, ονειρευόμενος «τη ημέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους» ενώ ο κόσμος «της πετάει περιττώματα

Ο 62χρονος παρουσιαστής, μάλιστα, ισχυρίστηκε πως όλοι οι συνομήλικοί του «σκέφτονται κατά τον ίδιο τρόπο».

Τι καλό μπορεί να προκύψει από την αντίδραση στον Τζέρεμι Κλάρκσον, αναρωτιέται η η Ζόε Γουίλιαμς στην Guardian.

«Είναι ο προφανής σκοπός του, το έργο της ζωής του να εκνευρίζει τους ορθά σκεπτόμενους, ώστε να μπορεί να γελάει με τους άσχετους με το χιούμορ τα-κάνω-όλα-λίμπα. Για όλα αυτά έγραψε στη Sun για την απέχθεια που τρέφει σε «κυτταρικό επίπεδο» για τη δούκισσα του Σάσεξ- προβάλλοντας ένα κουρασμένο κλισέ του Game of Thrones, φαντασιώνοντας την να παρελαύνει γυμνή στο δρόμο, ενώ οι άνθρωποι της πετούν περιττώματα- περιέγραψε τη συζυγική της σχέση ως το χέρι της στη «μαριονέτα με τα τζίντζερ γάντια της»».

Φαινομενικά πετούσε από το ένα σεξιστικό, ρατσιστικό τροπάριο στο άλλο – το συμπέρασμα από τη στήλη του ήταν ότι η Μέγκαν είναι η χειραγωγός, η ιέρεια του βουντού, η ναρκισσίστρια, η ψεύτρα, η μπεκρού, η ρυπογόνος – για έναν σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ξεσηκώσει τον κόσμο. Πολλά δημόσια πρόσωπα – από την Κάρολ Βόρντεμαν μέχρι τον Φίλιπ Πούλμαν – βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τον τρόμο τους για αυτές τις ουσιαστικά βίαιες φαντασιώσεις.

Δείτε το βίντεο

Ακόμα και η κόρη του είναι απέναντί του

Περίμενε ο Κλάρκσον ότι η ίδια του η κόρη θα ήταν ανάμεσα στους αντιπάλους του; Μήπως η ανάρτησή της στο Instagram («Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι αντίθετη σε όλα όσα είπε ο μπαμπάς μου για τη Μέγκαν Μαρκλ και παραμένω ενεργή στην υποστήριξη όσων στοχοποιούνται με διαδικτυακή κακοποίηση») θα αμαυρώσει τις οικογενειακές τους γιορτές;

«Αμφιβάλλω» αναρωτιέται και απαντά στον εαυτό της η Ζόε Γουίλιαμς στην Guardian.

Για τον άνθρωπο που λαχταρά την αρνητική προσοχή, δεν υπάρχει κακή αντίδραση. Σε ένα απολογητικό tweet, o Κλάρκσον έγραψε: «Είμαι τρομοκρατημένος που προκάλεσα τόσο πολύ πόνο και θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

Ακριβώς αυτό που υποστήριξαν ο Χάρι και η Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ότι οι ρατσιστικές και μισογυνιστικές προσβολές, τα «αστεία» στα mainstream μέσα ενημέρωσης τροφοδοτούν όσο και νομιμοποιούν πολύ πιο ένθερμες και επιθετικές προσβολές στο διαδίκτυο, ισχύει.

Και επιβεβαιώνεται περίτρανα με την στήλη του Κλάρκσον στη Sun.

Το κυρίαρχο σύστημα αξιών του βρετανικού δεξιού Τύπου έκανε τη ζωή της αβίωτη στη χώρα, με συγκεκριμένο και αποδεδειγμένο τρόπο. Τώρα την κατακεραυνώνουν επειδή έφυγε.

«Μου λείπουν οι μέρες που η προκατάληψη έπρεπε να δουλέψει πιο σκληρά για να συγκαλυφθεί, αλλά ίσως αυτό μας έκανε πιο εφησυχασμένους. Ίσως αυτή η άσχημη εποχή του Τζέρεμι Κλάρκσον να είναι τουλάχιστον γαλβανιστική» καταλήγει η Ζόε Γουίλιαμς.

ΠΗΓΗ: in.gr

Μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί περίπου 94.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 12.000 υπέβαλαν αίτηση αλλά ακόμη δεν την οριστηκοποίησαν

Δέσποινα Μοιραράκη: H συγκινητική εξομολόγηση για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον Γιάννη Κοντούλη