O κινηματογραφικός τρόμος είναι ένα είδος που ιστορικά έχει περιφρονηθεί από τους κριτικούς κινηματογράφου. Πολύ πριν οι ταινίες με υπερήρωες θεωρηθούν ότι «δεν είναι σινεμά», ο τρόμος ήταν το μόνο είδος που έπαιρνε αρνητική προβολή και υποτιμήθηκε σε διακεκριμένους κινηματογραφικούς χώρους. Ωστόσο, εδώ και χρόνια έχουμε δει απίστευτα επιτυχημένες ταινίες τρόμου όπως το The Blair Witch Project και το Paranormal Activity να προέρχονται από ανεξάρτητους και χαμηλού προϋπολογισμού κινηματογραφιστές. Όπως για παράδειγμα, η Blumhouse που έχει σημειώσει μια αξιοσημείωτη πορεία κάνοντας χαμηλού προϋπολογισμού ταινίες τρόμου που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Ο τρόμος είναι πιθανώς το πιο εύκολο είδος για να ξεκινήσει κανείς στο σινεμά και απαιτεί μόνο μια ιδέα, ένα σενάριο, μια κάμερα, αρκετά jump scares και μερικούς ηθοποιούς πρόθυμους να σας βοηθήσουν να κάνετε την ταινία που θέλετε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, κινηματογραφιστές όπως ο Τζέιμς Γουάν με το Conjuring Universe που σπάει τα ταμεία του box office, επένδυσαν στον horror genre, φέρνοντας τον τρόμο στο προσκήνιο.
Βέβαια, η έλλειψη εκτίμησης από τους κριτικούς κινηματογράφου για τις ταινίες αυτού του είδους συνεχίζεται για τα καλά και μαζί με είδη όπως η επιστημονική φαντασία, συνεχίζουν να παραγκωνίζονται και να αγνοούνται από διοργανώσεις βραβείων όπως τα Όσκαρ. Όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σπάνιο φαινόμενο να δούμε κάποιο θρίλερ να διεκδικεί Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Σίγουρα, τα βραβεία Όσκαρ δεν αποτελούν ένδειξη για το τι κάνει μια ταινία καλή ή κακή, αλλά είναι ένα δείγμα για το ποιες ταινίες λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από εκείνους που είναι σεβαστοί στην κινηματογραφική βιομηχανία.
Ωστόσο, όπως σε κάθε κανόνα -έτσι κι εδώ- υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του, γι’ αυτό παρακάτω θα δείτε τις έξι ταινίες τρόμου που κατάφεραν να βρουν μια θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας
newsbomb.gr