27/07/2024
koutsompolanews.gr
αρχείο λήψης (88)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Αντηρίδα”: Ένας εθελοντικός σύλλογος στο πλευρό των ασθενών

Ο “Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα”  είναι ένας εθελοντικός Σύλλογος που λειτουργεί στους χώρους του νοσοκομείου και ξεκίνησε τη δράση του στις αρχές του 2011, στη Θεσσαλονίκη.

Η “Αντηρίδα” βρίσκεται από τότε στην υπηρεσία των ασθενών και αποτελεί το στήριγμά τους. Φροντίζει ανθρώπους ποιυ υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, αιμοκάθαρση αλλά και ασθενείς με ψυχιατρικά νοσήματα. “Ακόμη κι όταν πηγαίνουμε στο σπίτι, ο νους μας είναι εδώ”, λένε οι εθελοντές.

Παράλληλα, ο σύλλογος στέκεται στο πλευρό και των συγγενών των ασθενών τους αλλά και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Κάθε μήνα μετρά πάνω από τριάντα εθελοντές.

Η “Αντηρίδα” συνεργάζεται και με άλλους φορείς  της τοπικής κοινωνίας, ούτως ώστε να πραγματοποιούνται δράσεις χρήσιμες για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ακόμη, υποστηρίζει και οργανώνει εκπαιδευτικές διαδικασίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους, τόσο στο νοσοκομείο όσο στην πόλη.
Οι  προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας μέσα από τον εθελοντισμό είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, γι’ αυτό και η Αντηρίδα ενώνει τις δυνάμεις της  με την τοπική κοινωνία, για να μοιραστεί τη χαρά της προσφοράς και της συμμετοχής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ακρίβεια “εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές και αντιεξουσιαστές σήμερα στους δρόμους

Πάνος Μουζουράκης: Η ερωτική εξομολόγηση για τη Μαριλού Κόζαρη – «Την ερωτεύομαι συνέχεια»