27/07/2024
koutsompolanews.gr
President Biden Urges Congress To Pass His National Security Supplemental Request
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΗΠΑ: H οικονομική βοήθεια σε Ισραήλ και Ουκρανία αντικείμενο σκληρού παζαριού στο Κογκρέσο

Το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε την Τετάρτη να υιοθετήσει ένα τεράστιο οικονομικό πακέτο άνω των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο επέμεινε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, το οποίο περιείχε κεφάλαια για την Ουκρανία και το Ισραήλ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση αρνήθηκε να υποστηρίξει αυτό το κείμενο, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο πολύ σκληρών διαπραγματεύσεων, ζητώντας με αντάλλαγμα τις ψήφους τους σημαντικές παραχωρήσεις σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η αποτυχία είναι μια απογοήτευση για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζητήσει την έγκριση αυτών των κεφαλαίων σε μια πολύ επίσημη ομιλία. Ο αποκλεισμός τους θα ήταν το «μεγαλύτερο δώρο» που θα προσφερθεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε, δηλώνοντας ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου, εάν καταφέρει να καταλάβει την Ουκρανία, «δεν θα σταματήσει εκεί».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος παρουσίασε το σενάριο μιας  ρωσικής επίθεσης εναντίον μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, η οποία θα πυροδοτούσε την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο και, ως εκ τούτου, «Αμερικανοί στρατιώτες που θα πολεμούν Ρώσους στρατιώτες». Μια κατάσταση που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και που δεν θέλει η Ουάσιγκτον», επέμεινε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που παρέχει τη σημαντικότερη στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο. Το Κογκρέσο έχει διαθέσει περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Αλλά η υπόσχεση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ουκρανία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, ένα καταστροφικό σενάριο για το Κίεβο, του οποίου η καλοκαιρινή αντεπίθεση δεν έφερε τα αναμενόμενα εδαφικά κέρδη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα για να αποφύγουν τα ρωσικά πλήγματα να βυθίσουν στο σκοτάδι και στο κρύο εκατομμύρια ανθρώπων αυτόν τον χειμώνα, όπως έκαναν πέρυσι.

Αλλά οι συντηρητικοί βουλευτές, αν και πολλοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν δημόσια την Ουκρανία, εξαρτούν αυτή τη βοήθεια με μια σαφή αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής ενόψει της άφιξης μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι είναι προετοιμασμένος για «σημαντικούς συμβιβασμούς» σε αυτό το σημείο, με στόχο να λάβει την υποστήριξη και των δύο βουλών του Κογκρέσου.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Μέχρι να ολοκληρωθούν, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο, ποσό που περιορίζεται στα 175 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της εκτελεστικής εξουσίας. Η λεπτομέρεια περιλαμβάνει εξοπλισμό αεράμυνας, ρουκέτες και πυρομαχικά πυροβολικού.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γέννησε η Σοφία Αλατζά, σε πελάγη ευτυχίας η παρουσιάστρια του MEGA

Kρήτη: Γάμος με 22 κουμπάρους

Κλειώ Δενάρδου: Σπάνια εμφάνιση για την τραγουδίστρια-Πώς είναι σήμερα