27/07/2024
koutsompolanews.gr
Alborz1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Ινδικό αντιτορπιλικό στην Αραβική Θάλασσα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση πειρατείας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας στέλνει ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος στην Αραβική Θάλασσα με σκοπό να συνδράμει ενάντια σε πειρατεία που εκδηλώθηκε σε πλοίο με λιβεριανή σημαία, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 15 ναυτικοί ινδικής υπηκοότητας, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της ασιατικής χώρας.  

Το φορτηγό πλοίο Lila Norfolk, που μετέφερε σιτηρά, έστειλε σήμα κινδύνου την Πέμπτη το βράδυ στο Θάλαμο Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέροντας ότι 5 ή 6 ένοπλοι αγνώστου ταυτότητας ανέβηκαν στο κατάστρωμα.  

Η πειρατεία διαπράχθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, της χώρας με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Αφρική (3.000 χλμ.). Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000, τα πλοία που περνούσαν από την περιοχή δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από ομάδες πειρατών, οι οποίοι ζητούσαν υπέρογκα λύτρα για να απελευθερώσουν πληρώματα και εμπορεύματα.  

Η επανεμφάνιση των πειρατών σε συνδυασμό το τελευταίο διάστημα με την κλιμάκωση των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σαν αντίποινα για την ισραηλινή επιθετικότητα στη Γάζα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη διεθνή διακίνηση των αγαθών.

Πηγές: Reuters, ANI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γ. Αμανατίδης: Εννέα εργαλεία ενίσχυσης των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων

Νέα εξέλιξη: «Ο Λεωνίδας Κακούρης έχει υποστεί πολύ μεγάλο συναισθηματικό bullying»

Netflix : Ήρθαν οι αυξημένοι λογαριασμοί της πλατφόρμας.