13/06/2024
koutsompolanews.gr
Aggeloudis 1488898 Stelios Aggeloudis
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Αγγελούδης: Το FlyOver πρέπει να πάει έναν χρόνο μετά- Θα φτιάξω smart εφαρμογή για τους τουρίστες

“Είναι εξηγήσιμο και λογικό το γιατί οι δημότες δεν αγκάλιασαν το FlyOver, ένα έργο που θα τους βοηθήσει σε τέσσερα με πέντε χρόνια, με τον τρόπο που ξεκίνησε και με τον τρόπο που προχωράει “, τόνισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μιλώντας στην εκπομπή “Τριτολογίες” και στο ertnews.

Όπως τόνισε, όταν το πληροφορήθηκε πριν ακόμη ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, είχε πει ότι το έργο δεν πρέπει να ξεκινήσει τώρα, αλλά όταν θα λειτουργεί το μετρό, θα έχουν δοθεί τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ που θα είναι πάνω από εκατό, και θα υπάρχει και μία κυκλοφοριακή μελέτη που θα αναδιαρθρώνει και θα προσεγγίζει πιο αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

“Το FlyOver θα πρέπει να πάει έναν χρόνο μετά αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται, θα προσφέρω ό,τι είναι δυνατόν για να ελαφρύνω το πρόβλημα για τους συμπολίτες μου, δηλαδή να υπάρχει σχολαστική αστυνόμευση για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή, ανακοίνωση μέτρων από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, καθώς και συνεχής προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κυκλοφοριακές αντιξοότητες” , επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας, ο δήμαρχος είπε ότι στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης.

Αναφορικά με το τι θα έλεγε στους τουρίστες που έρχονται στην πόλη με κρουαζιερόπλοια, ο κ. Αγγελούδης είπε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσα μνημεία και τόσα όμορφα πράγματα να δει κανείς στη Θεσσαλονίκη και όλα αυτά είναι διατεθειμένος να τα κάνει γνωστά στους επισκέπτες μέσω μίας smart εφαρμογής, ενώ, όπως είπε, δεν θα τους κερνούσε κουλούρι κατά την άφιξή τους, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα μάρκετινγκ που δεν προσφέρει κάτι, αλλά εκείνο που αξίζει είναι να πειστούν να περιηγηθούν στην πόλη που αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό.

Για τον Γιάννη Μπουτάρη, ανέφερε ότι άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη και της έδωσε εξωστρέφεια.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο ώριμο σε επίπεδο μελετών και ότι μόλις αποφασίσει η διοίκηση του δήμου ότι θα πρέπει να το τρέξει, τότε τόσο ο δήμαρχος όσο και όλη η δημοτική αρχή θα πρέπει να σταθούν δίπλα σε αυτό το εγχείρημα με όλες τους τις δυνάμεις, ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και για τις δύο άλλες ιστορικές ομάδες, αυτές του Άρη και του Ηρακλή.

Τέλος, και σε ερώτηση για το ποιο είναι το αγαπημένο του τραγούδι από τον Βασίλη Καρρά, απάντησε: “Το νύχτα Ξελογιάστρα“, καθώς, όπως σχολίασε, ο καθένας συνδέεται με τα τραγούδια, ανάλογα με τις μνήμες και τις θύμησες που του προσφέρουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευρωεκλογές: Στην κούρσα ο Σαρλ Μισέλ εν μέσω αντιδράσεων γιατί «αφήνει πρόωρα το τιμόνι» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Βεργκάρα: «Χώρισα γιατί ψυχολογικά είμαι έτοιμη να γίνω γιαγιά και όχι ξανά μάνα»

Νομοσχέδιο για «κόκκινα» δάνεια: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής – «Ναι» από ΝΔ, «κατά» από αντιπολίτευση