27/04/2024
koutsompolanews.gr
Holland
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΞΕΝΑΤΑΞΙΔΙΑ

Υπάρχουν μουσεία που δεν θα φανταζόσουν: Μουσείο για τρίχες, περιττώματα και βαμπίρ!

Κάθε φαντασία ξεπερνούν τα ιδιαίτερα μουσεία που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επίδοξων ταξιδιωτών.

Αν ψάχνεσαι και αναζητάς ιδιαίτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς αλλά και λόγους να επισκεφθείς άλλες χώρες, ο παρακάτω οδηγός, με τα πιο ευφάνταστα μουσεία, σίγουρα θα διευρύνει τους ορίζοντές σου.

Το Μουσείο Μαλλιών στην Καπαδοκία της Τουρκίας
Το τουρκικό μουσείο μαλλιών βρίσκεται στην περιοχή Avanos με τα υψηλής ποιότητας κεραμικά, στην Καππαδοκία της Τουρκίας και φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία πλεξούδων μαλλιών.

Όλοι οι τοίχοι του Μουσείου, η οροφή, καθώς και σχεδόν όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες με μαλλιά. Κάθε πλεξούδα συνοδεύεται από ένα σημείωμα με το όνομα και τη διεύθυνση της επισκέπτριας που προσέφερε τα μαλλιά της.

Ο δημιουργός του μουσείου, ο κεραμοποιός Chez Galip εμπνεύστηκε τη δημιουργία του από μια φίλη του, που φεύγοντας από την πόλη, θέλησε να του αφήσει ένα ενθύμιο της φιλίας τους και του δώρισε μια πλεξούδα από τα μαλλιά της.

Ο Chez Galip την τοποθέτησε στο μαγαζί του, που βρίσκεται πάνω από το Μουσείο, μαζί με το συνοδευτικό σημείωμα και από τότες οι γυναίκες που επισκέπτονταν το μαγαζί του, αυθόρμητα έκοβαν μια πλεξούδα από τα μαλλιά τους κι εκείνος την κρεμούσε στον τοίχο του μαγαζιού του.

Σήμερα το Μουσείο απαριθμεί 16.000 πλεξούδες μαλλιών από γυναίκες που επισκέφτηκαν την πόλη, αριθμός που ολοένα και μεγαλώνει καθώς συχνά οι επισκέπτριές του αφήνουν εκεί τις τούφες τους.

Το μουσείο Βαμπίρ στο Παρίσι της Γαλλίας

Εμπνευστής του Μουσείου των Βαμπίρ είναι ο άνθρωπος που έγινε ο πρώτος «βαμπιρολόγος» παγκοσμίως, ο Jacques Sirgent.

Το Μουσείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στα βαμπίρ και στα φανταστικά τέρατα, φιλοξενεί περίεργα και ενδιαφέροντα αντικείμενα όλων των ειδών, όπως ένα προστατευτικό κιτ πρώτων βοηθειών κατά των βρικολάκων του 19ου αιώνα.

Το Μουσείο του Διαβόλου στο Κάουνα της Λιθουανίας

Στο Μουσείο του Διαβόλου στη λιθουανική πόλη Κάουνας θα δει κανείς από κοντά μια τεράστια συναρπαστική και απόκοσμη συλλογή από διαβολικά και δαιμονικά είδωλα.

Η συλλογή ξεκίνησε από έναν καλλιτέχνη, τον Antanas Žmuidzinavičius και το μουσείο χτίστηκε το 1966 ως φόρος τιμής στις προσπάθειές του.

Αν και η συλλογή που εκτίθεται ξεκίνησε με 260 αντικείμενα, οι επισκέπτες άρχισαν να αφήνουν και δικά τους αντικείμενα του Διαβόλου ως δώρα στο μουσείο. Το 2009, οι αποθήκες του μουσείου είχαν αυξηθεί στα 3.000 αντικείμενα.

Μουσείο του Σεξ στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ

Η ιδέα του διάσημου Μουσείου του Σεξ στη Νέα Υόρκη είναι απλή. Το Μουσείο ιδρύθηκε για να διατηρηθεί η ιστορία, η εξέλιξη και το πολιτιστικό νόημα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από vintage ερωτικές φωτογραφίες και σαδομαζοχιστικό εξοπλισμό μέχρι ένα τούνελ αγάπης με τεράστιο καθρέφτη.

Μουσείο Περιττωμάτων στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας

Το The National Poo Museum αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ασυνήθιστα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Βρίσκεται στη νήσο Γουάιτ, ακριβώς κάτω από το Πόρτσμουθ της Αγγλίας και περιλαμβάνει 18 δείγματα κοπράνων, από βρέφη ανθρώπων, μέχρι ενήλικα λιοντάρια.

Εμπνευστής του ήταν ο Daniel Roberts, ο οποίος ήθελε να εκπαιδεύσει τον κόσμο, και ειδικά τους νέους για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, αλλά και τη χρήση των περιττωμάτων ως πηγή ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O δρόμος προς την ελευθερία κατά τον Lenny Kravitz… περνάει από το Rockwave!

Η Κομισιόν εκταμίευσε πληρωμές στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Βουλή: Κατατίθεται την Τρίτη ο Προϋπολογισμός 2024 – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τη Θεσσαλία