27/04/2024
koutsompolanews.gr
Messi Xrisi Balla
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην UEFA η διοργάνωση της «Χρυσής Μπάλας» – Αλλάζει ο θεσμός ύστερα από 67 χρόνια

Αν η «Χρυσή Μπάλα» είχε… πρόσωπο, τότε αυτό θα ήταν του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας κατέκτησε την 8η της καριέρας του. Πλέον, όμως, ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα είναι συνδεδεμένος και με έναν άλλο τρόπο με τον συγκεκριμένο θεσμό.

Κι αυτό γιατί θα είναι ο τελευταίος χρονικά που την κέρδισε πριν αλλάξει και περάσει στα χέρια της UEFA.

Όπως έγινε γνωστό, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναλαμβάνει από κοινού τη διοργάνωση με τον Όμιλο Amaury, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του το γαλλικό περιοδικό France Football και την εφημερίδα L’ Equipe.

Η «Χρυσή Μπάλα» χρονολογείται από το 1956, με 45 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να έχουν αναδειχθεί νικητές. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Όμιλος Amaury παραμένει ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος και θα συνεχίσει να επιβλέπει το σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο θα παραμείνει αμετάβλητο και ανεξάρτητο.

Από την πλευρά της η UEFA, θα συνεισφέρει την ποδοσφαιρική της τεχνογνωσία, θα διαχειρίζεται τα παγκόσμια εμπορικά δικαιώματα και θα διοργανώνει το ετήσιο γκαλά των βραβείων.

Τέλος, θα αλλάξει και η δομή του θεσμού της «Χρυσής Μπάλας», καθώς θα προστεθούν στα 8 βραβεία που δίνονται αυτά του προπονητή και της προπονήτριας της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ουκρανία: Στρατιώτες προτρέπουν τη Δύση για αποστολή περισσότερων όπλων ώστε να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις

Θεσσαλονίκη: Πτώμα νεαρής γυναίκας βρέθηκε κοντά στην οδό Γιαννιτσών

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου στην Κατερίνα Ζαρίφη: Στις σχέσεις μου είμαι και λίγο τσαμπουκάς