13/06/2024
koutsompolanews.gr
αρχείο λήψης 2024 01 04t115734.390
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δ. Τσιόδρας: Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι όταν χρειάζεται διορθωτική κίνηση γίνεται και χωρίς προαναγγελία

Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες και ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι όταν χρειάζεται κάποια διορθωτική κίνηση γίνεται με αποφασιστικότητα και χωρίς να έχει προαναγγελθεί, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι «θα φανεί στην πράξη το εάν οι αλλαγές που έγιναν είναι προς όφελος των πολιτών».

« Η επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έγινε με βάση την εμπειρία και την πετυχημένη θητεία όλα τα προηγούμενα χρόνια»

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει για πέμπτη φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο τρίτος υπουργός που αναλαμβάνει τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2023 και ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο κύριος Τσιόδρας, απάντησε:

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι με το να ανατεθεί το υπουργείο στον πλέον έμπειρο σήμερα στην πολιτική σκηνή γύρω από τα ζητήματα της ασφάλειας, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι κάτι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα θέμα που είναι στις προτεραιότητες και της κυβέρνησης και των κομμάτων. Και την προηγούμενη τετραετία, αλλά και στη νέα θητεία, κάποιος υπουργός μπορεί να αλλάξει χαρτοφυλάκιο, μπορεί να μείνει εκτός κυβέρνησης, μπορεί να επανέλθει.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων που αναφέρθηκαν σε «άγαρμπο ανασχηματισμό, ανακάτεμα τράπουλας, ανεπαρκή ανακύκλωση προσώπων, στελεχειακή ένδεια και επιστροφή υπουργών με αντιλαϊκό έργο», ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε:

«Είναι κλισέ όλα αυτά τα οποία ακούμε και από τις προηγούμενες δεκαετίες. Σε τελική ανάλυση, οι αλλαγές δεν κρίνονται ούτε από αυτά τα οποία θα πούμε εμείς τώρα, ούτε από αυτό που θα πει η αντιπολίτευση. Θα φανεί στην πράξη το εάν οι αλλαγές που έγιναν είναι προς όφελος των πολιτών, αν αντιμετωπίζονται προβλήματα ή όχι. Ας αφήσουμε λοιπόν το χρόνο και να δούμε τα πρόσωπα τα οποία ανέλαβαν καινούργιες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή».

«Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης»

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Κασσελάκη που συνδέει τον ανασχηματισμό με τις δηλώσεις του κυρίου Συρίγου, η απάντηση από τον Δημήτρη Τσιόδρα ήταν:

Είναι αστείο να λέγονται αυτά από τον από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ότι γίνεται δημόσια για μια δήλωση.
Η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι απολύτως σαφής. Εκφράστηκε καθαρότερα από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση την πρόσφατη που είχε με τον πρόεδρο Ερντογάν, όπου αναφέρθηκε σαφώς στη Συνθήκη της Λωζάνης και μάλιστα η δήλωσή του, χειροκροτήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο.
Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το θεμέλιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της διευθέτησης που έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών το Σάββατο στα Χανιά απάντησε ότι «δεν έχει κλείσει η συνάντηση και δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι οριστικό».

Τα νομοσχέδια που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αφορούν στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αφορούν την ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τις συνθήκες λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.
Είναι ζητήματα που αφορούν στην αθλητική βία και ζητήματα που αφορούν επίσης την επιστολική ψήφο.
Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα τα οποία θα έρθουν στο χρόνο που θα κρίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απάντησε, τέλος ο κ. Τσιόδρας σε ερώτηση για νομοσχέδια περί τεκνοθεσίας και γάμου ομόφυλων ζευγαριών.
«Όπως είπα, ο νομοθετικός προγραμματισμός είναι υπόθεση της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άννα Φόνσου: Μάχη για τη ζωή της δίνει η Τέτη Σχοινάκη – Η εκρηκτική ηθοποιός των ’80s ζυγίζει 29 κιλά

Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων παρουσιάζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Ζώδια: Η Σμάρω Σωτηράκη αποκαλύπτει τι καλό κρύβει το 2024 για κάθε ζώδιο